Geen plannen, maar de wens het mooiste wat we nog
nooit gezien hebben, proberen te maken en elkaar te
inspireren, ontroeren, motiveren en verrassen.

Exposities

Exposities
Stuw-Art Box

26 september 2015

Onder de werknaam 'Stuw-Art Box' heeft het collectief een mobiele tentoonstelling bedacht voor binnen en buiten.

Elke kunstenaar heeft een eigen box waar we mobiel en onafhankelijk van een ruimte kunnen exposeren.

Tijdens het Krimpenfestival hebben we een try-out mogen houden op de trap van het nieuwe raadhuis.

Stuw-Art

Box

september 2015

De magie van lucht

13-14 & 20-21 september 2014

Aan deze tweejaarlijkse kunstmanifestatie van de Krimpener Kunstwaard, namen 15 deelnemers van Stuw-Art en 2 gasten deel.

Stuw-Art heeft werk geëxposeerd onder het motto "De magie van lucht", in de oude fabriek en in de buitentuin.

Ook werd er een interactieve muzikale creatie gerealiseerd.

De magie

van lucht

september 2014

Tijdgenoten

2-3 november 2013

Veertien "Stuw-Art" kunstenaars hebben zich een jaar lang bezig gehouden met het motto "Tijdgenoten" en toonden vele dimensies daarvan in schilderijen, beelden en foto’s.

Zo was voor de gasten een boeiende tocht door de huidige wereld te maken, vooral omdat alle kunstenaars beide dagen aanwezig waren en de gasten zo ook als tijdgenoten ontmoet konden worden.

Een prachtig "Zaag"-weekend met diepgang en geïnspireerde kunst.

Tijdgenoten

 

november 2013

Er was eens een fabriek ...

10-11 november 2012

Negen leden van “Stuw-Art” hebben zich een aantal maanden onder de bezieling van Theo Boomzinger bezig gehouden met het verschijnsel resonantie. Hoe kun je de signalen en boodschappen van de natuur of de ruimte om je heen leren ervaren – een boeiende zoektocht.

Daarna hebben zij een weekend lang ieder voor zich – maar met zijn allen – getracht naar de historische hal van de voormalige Motorenfabriek Bolnes op de Zaag te luisteren en kunstzinnig vast te leggen.

De ervaring was fantastisch maar kon helaas niet met veel gasten gedeeld worden. Wel heeft Beppie Fränzel hiervan een foto-film en boekje gemaakt met poëtische teksten van Theo Boomzinger.

Er was eens

een fabriek ...

november 2012

Kunst kent geen grenzen

17 december 2011 - 26 januari 2012

De zestien deelnemers aan het "Festival of broken umbrellas" hebben onder leiding van Behrouz Naghipour een compositie van 16 vierkante meter gemaakt waarbij ieder op de andere kunstenaars mocht ingrijpen. Het doek werd daarna in 16 aparte doeken uiteengenomen. Ieder koos een deel en gebruikte dit thuis om een eigen uitwerking min de eigen kunst-aard te maken. Daarna werden de doeken weer samengevoegd.

In de Tuyter – het Krimpense centrum voor kunst – werd dit geëxposeerd en toegelicht. Ook werd er van elke kunstenaar een eigen werk getoond.

Met kinderen van de basisschool “de Fontein” werden – onder de inspiratie van dit grootse werk – enige workshops gegeven.

Kunst kent

geen grenzen

december 2011

Festival of broken umbrellas

23-25 september 2011

Zestien kunstenaars verenigd onder de naam Stuw-Art presenteren zich voor het eerst in een waar kunstfestival. Op de locatie de Zaag werd een expositie van hun werk ingericht waar elk van de deelnemers zich met hun kunstzinnige handtekening hebben getoond. Dit was hun nieuwe vorm voor de vroegere Atelierroute Krimpen aan den IJssel.

Daarnaast is de historische fabriek omgetoverd tot een waar festivalgebied met diverse belevingen, foto-films, een echt strand met films uit de zestiger jaren, een gigantische hoogvliegende bewegende vogel opgebouwd uit oude paraplu’s, een boom met wenslinten, muziekworkshops, optreden van vocaal ensemble Sega di Canto en natuurlijk ook hapjes en drankjes.

Het project "Kunst kent geen grenzen" wordt hier voor het eerst getoond. In de stille tuin waren nog diverse buitenwerken en installaties te bewonderen.

Festival of

broken umbrellas

september 2011